АЛФА ТЕРМ 27

Цена 81,290.00 ден.

Печка за централно греење - Алфа Терм 27

-шпорет создаден од гусани и лимени делови кои се заштитени со боја, лак и емајл отпорен на висиоки температури

-котелот изграден од специјален котловски лим

-приклучување на оџак:странично или одозгора

-можност за избор на “лев“ или “десен“ шпорет

-готвење на целата површина на челичната плотна

-специален клуч за отварање на вратата на ложиштето во случај на прегревање на ложиштето

-дополнителна сигурност – на шпоретот се вградени термометар кој ја мери температурата на водата во котелот и манометар кој го мери и покажува притисокот на водата во котелот

-подесувајќи го влезот на примарниот воздух во ложиштето  со посебенрегулатор автоматски се регулара температурата на водата во котелот, а со тоа и моменталната моќ на котелот

-подесувајќи го  снабдувањето со секундарен воздух со помошна посебен регулатор  се обезбедува поефикасно согорување

-со регулаторот за снабдување на терцијален воздух се подесува согорувањето на несогорените материи, се активира во случај на користење на јаглен како гориво -двојно стакло на вратата на рерната со вграден термостат

-двојно стакло на вратата на рерната со вграден термометар

-две положби на гусаната решетката во ложиштето за работа на шпоретот лето и зима

-специјален отвор за чистење на внатрешноста на шпоретот

-челична плоча за готвење, постои можност да се потргне плочата и темелно да се исчисти

power

27 kW

dimension-oven

900 x 600 x 850 mm

dimension-oven

330 x 440 x 260 mm

volume

150 mm

volume

7 kW

volume

20 kW

area

25 l

area

270 – 450 m3

area

104-173 m2

area

177 / 197,5 kg

area

76,9 / 74,4 %

Формулар за нарачки

Контактирајте не за овој производ

  • 5 + 79 =

Остави Одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ