Новости

03Јун 2021

Печките на пелет се специјални печки кои што користат пелети од дрво, одржувајќи ја постојано посакуваната температура при работа во економичен режим и до 24-36 часа помеѓу две полнења на резервоарот со пелети. Овде ќе биде објаснето колку е важно адекватно да се одржува печката на пелет и на кој начин. За жал, некои сопственици […]

05Мар 2021

Алфа Плам Зголемување на енергетската ефикасност на радијаторите како стратешка цел и средство за постигнување успех Во пресрет на 5ти Март, Светскиот ден на енергетската ефикасност, време е да се запрашаме што всушност е тоа и како секој од нас може да придонесе за зголемување на енергетската ефикасност. На почеток, многу е важно да се […]

25Фев 2021

Повеќето корисници се одлучуваат за систем за греење на пелети со цел да се зголеми нивото на удобност што го обезбедува овој вид греење, но економските и еколошките аспекти не треба да се запостават. Подолу се дадени неколку совети кои ќе ви помогнат да ја зголемите ефикасноста на системот за греење на пелети. Избор на […]

21Дек 2020

Почитувани, Би сакалe да Ве информирамe дека во периодот од 21.12.2020 до 31.01.2021та година овластените дистрибутери за производите на Alfa Plam-Vranje, фирмите Гранекспорт Скопје и Мареми Трејд Куманово организираат акција со вредни ПОДАРОЦИ за крајниот купувач ! Акцијата ги опфаќа следните производи : Luca, Luca S, Luca R, Luca 12, Commo 15/21, Dino 17/27, AT 20 […]

23Нов 2020

Почитувани, Како официјални спонозори и компанија која е општествено одговорна и се грижи за заштита на животсната средина можеме да се пофалиме дека со поддршка на колегите од Alfa Plam AD Vranje и во соработка со Општина Карпош е реализиран EcoFriendy проектот преку засадување на 35 ком висококвалитетни дрвца Јавор ( Acer ) во дворот […]

02Апр 2020

Почитувани, Како официјални спонозори можеме да се пофалиме дека Асоцијација за Снукер и Билијард на С.Македонија е официјално претставена и поставена на исто ниво со светските најпознати асоцијации од повеќе различни земји преку официјалната веб страна www.wpbsa.com. Alfa Plam-Makedonija како спонзор на GranClub нашиот најголем билијард и снукер клуб е горда на ова признание за […]

15Дек 2019

Почитувани, Би сакалe да ве информирамe дека во периодот од 16.12.2019 до 31.01.2020та година овластените дистрибутери за производите на Alfa Plam-Vranje, фирмите Гранекспорт Скопје и Мареми Трејд Куманово организираат акција со вредни ПОДАРОЦИ за крајниот купувач ! Акцијата ги опфаќа следните производи: Аlfa 70/90 Favorit, Alfa 70/90 Dominant, Donna 70/90 како и целокупниот асортиман на производи […]

02Сеп 2019

Почитувани, На 01.09.2019та година имавме чест да бидеме горд спонзор на промоцијата на двете Асоцијации – Билијард асоцијација и Снукер асоцијација на РСМ, кои имаат единствена цел афирмација и популаризација на овие спортови во европски и светски рамки. Во програмата на работење на Асоцијацијата веќе е вклучена и соработка со женски билјард снукер клуб посебно во […]

19Јун 2019
obuka

Почитувани, На 18.06 и 19.06.2019та година имавме чест во фабриката на Alfa Plam во Врање да се дружиме со колегите сервисери и инсталатери на етажен програм од нашата земја. Овие собири се одлична можност за презентација на сите новитети од компанијата како и за размена на различни искуства . Покрај кратката презентација и прошетка низ […]

03Јун 2019
гответе со нас

Почитувани, Би сакалe да ве информирамe дека од 03.06.2019та на нашиот пазар стартува АКЦИЈАТА  за електрични и комбинирани шпорети од програмата на Alfa Plam-Vranje ! Со секој купен електричен или комбиниран шпорет од Alfa Plam добивате вреден пакет КУЈНСКИ СЕТ кој доаѓа спакуван во кутија со изглед на моделот Alfa 90 Dominant и е наменет […]